Stadiu lucrari și Proiecte comuna Sânpaul
FOTO:

Stadiu lucrari și Proiecte comuna Sânpaul

Dată eveniment:  20.07.2021 |  Ora: 11:00


Bună ziua!

Nu am mai discutat de ceva vreme despre stadiul proiectelor și investițiilor din comună.

Promitem că o vom face mai des, în măsura în care vor surveni modificări.

Dar să trecem la subiect, într-o ordine aleatorie:

1. Apă-canal Topa și Sumurducu

                    Proiectul avansează cu execuția, aproximativ 70% din lucrările din Topa Mică sunt gata, se lucrează și la conducta de refulare a apei uzate le stația de epurare de la Mihăiești. 

2. Modernizare drumuri comunale în comunele Sânpaul și Așchileu, jud. Cluj. Această investiție, care a vizat reabilitarea drumurilor comunale Sânpaul-Sumurducu și Berindu-Cristorel este tehnic realizată.

3. Modernizare Grădiniță în localitatea Sânpaul. S-a publicat din nou achiziția pe SEAP. Data limită de depunere a ofertelor a fost ieri, 19.07.2021. Aveam 2 inscriși.

4. Asfaltare drumuri de interes local din satul Berindu, comuna Sânpaul, județul Cluj. Investiția este peste 90% realizată, mai sunt de executat câteva accese și rigole.

5. Achiziție tractor și tocător de vegetație. Este publicat pe SEAP, data limită de depunere a ofertelor este 26.07.2021.

6. Modernizare și reabilitare Cămin Cultural Mihăiești. S-a semnat contractul de finanțare, s-a realizat documentația aferentă achiziției proiectării și lucrărilor, la acest moment achiziția este publicată pe SEAP cu data limită de depunere a ofertelor 29.07.2021.

7. Subtraversări și racorduri la rețeaua de apă în localitatea Mihăiești. S-au obținut avizele și autorizația de construire, este pe lista de lucrări a Consiliului Județean în parteneriat cu compania de Apă Someș urmând a fi dată în execuție.

8. Actualizarea Planului Urbanistic General al comunei Sânpaul. S-a elaborat varianta finală, s-a depus la Departamentul Urbanism al Consiliului Județean în vederea obținerii avizului acestora, urmând apoi depunerea documentațiilor și obținerea avizelor instituțiilor implicate în acest proces.

9. Modernizare Bază Sportivă în localitatea Sânpaul. S-a finlizat clădirea de vestiare și se lucrează în exterior la terenurile de tenis, multisport și cel de fotbal:

10. Modernizare și reabilitare dispensar uman în localitatea Sânpaul, jud. Cluj. S-a realizat achiziția lucrării, s-a găsit soluția optimă pentru relocarea cabinetelor și farmaciei. Această soluție constă în amplasarea temporară a unor containere modulare. În periodada imediat următoare se va realiza amplasarea containerelor și inceperea lucrărilor de modernizare a dispensarului.

11. Modernizarea și extinderea Școlii ”Ioan Alexandru” din localitatea Sânpaul, jud. Cluj. După cum știți, a existat un blocaj de ordin tehnic privind rezistența pereților existenți. S-a depășit acest blocaj și se execută lucrările conform noii soluții tehnice:

12. Modernizare iluminat public în comuna Sânpaul. S-a realizat achiziția, s-a depus documentația de avizare în vederea obținerii autorizației de construire urmând a se realiza realiza amplasarea lămpilor imediat ce se va obține autorizația de construire.

13. Realizare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Sânpaul, jud. Cluj. S-a realizat Studiul de fezabilitate, s-a depus cererea de finanțare pentru obținerea finanțării necesare. Cererea este în evaluare.

14. Program Național de cadastru General. După cum știți, am fost încluși pe lista comunelor care urma să beneficieze de cadastru general din fonduri guvernamentale. S-a realizat achiziția și s-a semnat de curând contractul de execuție cu firma desemnată în urma licitației. În luna august va avea loc o întâlnire pentru demararea măsurătorilor.

Mai există și alte proiecte și investiții în derulare, la care însă nu au survenit schimbări majore în stadiul acestora, de aceea nu au fost menționate.

Cu considerație,